0
Toms Club
PERSBERICHT
TOM KABINET MAG ANDERMAAL DOOR MET AANBIEDEN VAN TWEEDEHANDS E-BOOKS
Driemaal is scheepsrecht: drie verschillende rechtsinstanties zien juridische mogelijkheden voor het businessmodel van Tom Kabinet. En terecht! Als startup zijn we nog altijd ongelooflijk trots op de introductie van een nieuw model in de starre markt voor ebooks: een website voor tweedehands ebooks. De uitgevers en, belangrijker nog, vooral de consument heeft baat bij innovatie van het boekenvak.
Welke juridische uitspraken zijn precies gedaan?
Juni 2014 werd gestart met de website voor tweedehands ebooks. Binnen een paar weken volgde een glansrijke overwinning voor Tom Kabinet in het eerste kortgeding, aangespannen door het NUV (Nederlands Uitgeversverbond). Januari 2015 volgde de tweede uitspraak, ditmaal van het Hof van Amsterdam en daarin werd andermaal het businessmodel van tweedehands ebooks op zichzelf niet verboden, indien voldoende maatregelen tegen illegale ebooks genomen werden. Vandaag, drie jaar na de start, heeft de rechtbank Den Haag het businessmodel van Tom Kabinet ten derden male niet als onrechtmatig bestempeld, maar besloten tot het stellen van vragen aan het Europese Hof van Justitie om het businessmodel van Tom Kabinet te toetsen bij de hoogste rechtsinstantie in Europa. De beantwoording van deze prejudiciële vragen zal grote gevolgen hebben en veel verder reiken dan enkel ebooks.
Uitgevers zullen na vandaag hun stelling (lees: weerstand tegen Tom Kabinet) aan moeten passen. De oproep aan hen is dan ook bij deze om ons model te omarmen in plaats van te bestrijden.
Ook de auteurs verdienen aan Tom Kabinet
De uitspraak van vandaag bevestigt nog maar eens dat Tom Kabinet zal blijven groeien en bij voldoende funding binnenkort ook binnen Europa. Continue upgrading van de website en het assortiment zorgt daarbij voor groei van het aantal leden. Consumenten die een ebook aanschaffen bij Tom Kabinet, helpen tevens bij het tegengaan van illegale downloads; bij elke aankoop van een ebook via Tom Kabinet wordt er € 0,50 gereserveerd voor de auteur.
Over Tom | Veel gestelde vragen | Hulp
Algemene Voorwaarden | Privacy | Cookies | Contact
KvK 597 110 27 | BTW NL85 361 403 B01 | Plein 1945 #27, 1251 MA Laren (NH) | support@tomkabinet.nl | + 31(0)35 201 8894
Toms Club